Αλληλεγγύη

Με άξονα τον άνθρωπο κι όπλο τη φαντασία, προσπαθούμε να στηρίζουμε με δράσεις αλληλεγγύης φορείς που έχουν ανάγκη.

“Αντάλλαγμα μια ζωγραφιά” – 27.12.2013

Ένα αλλιώτικο μεσημέρι Παρασκευής διαβάσαμε το παραμύθι στην τραπεζαρία του Γηροκομείου Αγρινίου. Στην παρέα μας γονείς και παιδιά που προσέφεραν δώρα αγάπης στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου. Ως αντάλλαγμα της φιλοξενίας αφήσαμε ζωγραφιές για να δώσουν μια παιδική νότα στην τρυφερή τρίτη ηλικία.

“Ο καπετάνιος και η γοργόνα” – 07.12.2014

Ένα βροχερό πρωί Κυριακής, γεμίσαμε χρυσόσκονη και αφηγηθήκαμε το παραμύθι “Ο καπετάνιος και η γοργόνα” κάνοντας να κάλεσμα στον άνθρωπο να αφήσει “κάτι” για το συνάνθρωπο του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο  Αγρινίου. Στη ζεστή αίθουσα του ΚΔΑΠ “Φαντασία” οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά σε τέσσερις γωνιές. 

“Με νου στο σχολείο” – 10.10.2015

Ένα ζωηρό απόγευμα Σαββάτου μεταμορφωθήκαμε στους θησαυρούς της θείας Μνήμης και ψάξαμε με τον Απόστολο τα χαμένα αντικείμενα στη ζούγκλα της Πυθωνίας. Η φιλόξενη αίθουσα του ΚΔΑΠ “Φαντασία” γέμισε από παιδικές φωνές με σκοπό το παιχνίδι, τη γνώση, την έρευνα, αλλά και την αλληλεγγύη για τα παιδιά των συμπολιτών μας. 

 

“Μαθαίνω Πληροφορική Δίχως Υπολογιστή” –  Φθινόπωρο 2016

Τρία όμορφα πρωινά Σαββάτου θα παίξουμε και θα μάθουμε Πληροφορική δίχως Υπολογιστή, συντροφιά με τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νόμου Αιτωλοακαρνανίας και παράλληλα θα στηρίξουμε την ΕΛΕΠΑΠ (Παράρτημα Αγρινίου). 

 

“Η Ανάσσα του Πάγου” –  Δεκέμβριος 2016

Το παραμύθι «Η Ανάσσα του Πάγου» γράφτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2014 από την Αριάδνη Δάντε για τα 17 Χαμόγελα του Αιγίου και ανήκει στο χαμόγελο όλων των παιδιών. Με την αγορά του παιδικού βιβλίου «Η Ανάσσα του πάγου» προσφέρεται ποσοστό 10% επί των πωλήσεων στον Οργανισμό ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

 

“Δώσε ένα βιβλίο” –  Φεβρουάριος 2017

Το 2016 γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα “Δώσε ένα βιβλίο” παρέα με το Φουρφούρι Δημιουργικό Παιχνιδοβιβλιοπωλείο. και μαζέψαμε παιδικά παραμύθια και παιδικά βιβλία σε καλή κατάσταση για τη βιβλιοθήκη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, στο Αγρίνιο.

“Δώσε ένα βιβλίο” –  Μάρτιος 2018

Το 2017 γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα “Δώσε ένα βιβλίο” παρέα με το Φουρφούρι Δημιουργικό Παιχνιδοβιβλιοπωλείο. και μαζέψαμε παιδικά παραμύθια και παιδικά βιβλία σε καλή κατάσταση για τη βιβλιοθήκη της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

“Το γαμήλιο κέρασμα του Πλατανίτη” – Αύγουστος 2018

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού γνωρίσαμε στον Πλατανίτη Ναυπακτίας το έθιμο του παραδοσιακού γάμου και στηρίξαμε τους πυρόπληκτους Αττικής.

“Ζωγραφίζω τον αγαπημένο μου με λέξεις” – Μάρτιος 2019

Περισσότερα από 150 άτομα όλων των ηλικιών συμμετείχαμε στη μεγαλύτερη άσκηση δημιουργικής γραφής και ενισχύσαμε το Γηροκομείο Αγρινίου αγκαλιάζοντας το βιβλίο “Ο παππούς Χρήστος”.